بررسی هواوی پی 10 لایت

بررسی گوشی هوشمند Huawei P10 Lite، نسخه‌ی میان‌رده از پرچم‌دار زیبای هواوی که با قیمتی رقابتی وارد بازار کشورمان شده است.

طبق سنت چند سال اخیر هواوی، این شرکت امسال نیز نسخه‌‌ای ارزان‌تر از پرچم‌دار خود را با پسوند لایت عرضه کرده است. علاوه بر مشخصات سخت‌افزاری، پرداخت نهایی در فرآیند ساخت و المان‌های طراحی نیز در نسخه لایت نسبت به P10 در سطح پایین‌تری قرار دارد. آیا پی ۱۰ لایت در بازار بسیار رقابتی گوشی‌های میان‌رده، به محصولی موفق برای هواوی بدل شود؟ برای یافتن پاسخ این سؤال و سؤالات مشابه، در ادامه با زومیت همراه باشید تا به بررسی جدیدترین محصول میان‌رده‌ی هواوی بپردازیم.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

گوشی هوشمند هواوی پی ۱۰ لایت، توسط دفتر هواوی در ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

سال‌ها از ورود شرکت‌های چینی به دنیای گوشی‌های هوشمند می‌گذرد و دیگر نام این شرکت‌ها برای دوستداران گوشی‌ هوشمند غریبه نیست. هواوی در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است؛ به‌طوری که این روزها از گوشی‌های پایین‌رده تا بالارده‌ی این شرکت بخش مهمی از بازار را تسخیر کرده‌اند. بازخوردهای مثبتی که هواوی از پی ۹ لایت گرفته است، باعث شده‌‌اند این شرکت بیش از پیش به عرضه‌ی نسخه‌‌‌ی ارزان‌‌قیمت پرچم‌دارانش، راغب باشد. پی‌ ۱۰ لایت میان‌رده‌ای تازه‌نفس از هواوی محسوب می‌شود که برخی از ویژگی‌های برادر بزرگ‌تر خود، یعنی پی ۱۰ را به ارث برده است.

پیش از آغاز بررسی، به مشخصات فنی پی ۱۰ لایت و تفاوت‌های آن نسبت به پی ۹ لایت، نگاهی می‌اندازیم:

مشخصات / گوشی هواوی پی ۱۰ لایتهواوی پی ۹ لایت
پردازنده HiSilicon Kirin 658 HiSilicon Kirin 650
سیستم‌عامل Android 7.0 Android 6.0, upgradable to 7.0
حافظه‌ی رم 3/4GB 2/3GB
صفحه نمایش 5.2 inches IPS LCD, 1080 x 1920 pixels
5.2 inches IPS LCD, 1080 x 1920 pixels
حافظه ذخیره‌سازی 32GB 16GB
microSD Up to 256GB Up to 256GB
دوربین اصلی 12 MP, f/2.2, phase detection autofocus, 1080p@30fps 13 MP, f/2.0, autofocus, 1080p@30fps
دوربین جلو 8 MP, autofocus, f/2.0 8 MP, f/2.0
ارتباطات 4G LTE, dual-band Wi-Fi ac/a/b/g/n, GPS, NFC, microUSB, Bluetooth 4.1 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, NFC, microUSB, Bluetooth 4.1
سیم کارت Nano SIM Nano SIM
باتری Non-removable Li-Po 3000 mAh Non-removable 3000 mAh
وزن 146 g 147 g
ابعاد  146.5 x 72 x 7.2 mm 146.8 x 72.6 x 7.5 mm
رنگ‌ها Pearl White, Graphite Black, Platinum Gold, Sapphire Blue Black, White, Gold

طراحی

طراحی پی ۱۰ لایت همانند بسیاری از گوشی‌های هواوی، تخت است. هواوی در پرچم‌دار امسال خود سنسور اثر انگشت را از پشت گوشی به قسمت جلوی گوشی آورد؛ با این حال سنسور اثر انگشت در پی ۱۰ لایت به مانند نسل قبلی آن در پنل پشت گوشی قرار گرفته است. برخلاف پی ۹ لایت که جنس قسمت پشتی آن از پلی‌کربنات بود؛ این بار هواوی به استفاده از شیشه روی آورده است؛ به‌کارگیری شیشه در پنل پشت پی ۱۰ لایت علاوه‌ بر زیباتر کردن گوشی، باعث می‌شود این دستگاه میان‌رده، ظاهری لوکس به‌ خود بگیرد.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

نام هواوی، هم در پنل پشت و هم در پنل جلوی گوشی نقش بسته است و همانند پی ۹ لایت، لبه‌های فریم فلزی گوشی با نواری پلاستیکی به شیشه‌های جلو و پشت آن متصل شده‌اند. استفاده از این نوار پلاستیکی باعث شده است لبه‌‌های شیشه‌ی ۲.۵ بعدی پنل جلو به‌خوبی در لبه‌های گوشی جای بگیرند. مشکل اصلی استفاده از شیشه در ساخت گوشی‌، جذب بیش از حد اثر انگشت روی آن است؛ با این حال به دلیل روشن بودن رنگ زمینه‌ی شیشه‌ای در نسخه‌ی پلاتینیوم گلد مورد بررسی، این مسئله چندان آزاردهنده نبود. متأسفانه خبری از گوریلا گلس در شیشه‌های جلو و پشت دستگاه نیست.

محل قرارگیری پورت‌ها، اسپیکر و کلیدهای گوشی مشابه P10 است؛ با این تفاوت که جک ۳.۵ میلی‌متری صدا به مانند پی ۹ لایت در بالای دستگاه قرار داده شده است. شاید در نگاه اول استفاده از شیشه در قسمت پشتی گوشی شما را از نظر لیز خوردن نگران کند؛ اما خوشبختانه ابعاد دستگاه و پرداخت انحنای فریم فلزی به گونه‌ای است که احتمال لیز خوردن گوشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

به نظر می‌رسد هواوی فعلا قصد اضافه کردن درگاه یواس‌بی نوع C به سری لایت خود ندارد و این درگاه با وجود حضور در دو پرچم‌دار اخیر این شرکت هنوز به سری لایت اضافه نشده است. میکروفون اصلی دستگاه در پایین گوشی و میکروفون ثانویه در قسمت بالایی گوشی جای گرفته‌اند. ابعاد حاشیه‌های بالا و پایین دستگاه نسبت به P10 تفاوت چندانی ندارد؛ ولی نوار مشکی رنگ دور نمایشگر که این روزها به‌نوعی امضای گوشی‌های چینی شده است، در پی ۱۰ لایت نیز وجود دارد.

همانند نسل قبل و دیگر میان‌رده‌های بازار، خبری از دوربین دوگانه در پی ۱۰ لایت نیست؛ اما دوربین پشتی دستگاه و باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی به‌خوبی در ضخامت ۷ میلی‌متری دستگاه جای گرفته‌اند. کلیدهای پاور و کنترل حجم صدا با فاصله‌ی مناسبی از هم و در سمت راست گوشی قرار گرفته‌اند. به لطف سطح زبر کلید پاور، یافتن و فشردن دکمه‌ها به سادگی امکان‌پذیر است. هر دو کلید لقی مختصری دارند؛ با این حال این لقی، ضربه‌ای به تجربه‌ی شما از کار کردن با گوشی نخواهد زد. ضخامت دستگاه نسبت به نسل قبل کاهش پیدا کرده؛ اما وزن دستگاه تغییری نکرده است.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite
هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

درگاه سیم‌کارت این گوشی در قسمت چپ دستگاه قرار گرفته است و در صورت استفاده نکردن از حافظه‌ی خارجی، هر دو جایگاه سیم‌کارت قابل استفاده خواهد بود؛ چرا که درگاه کارت حافظه و سیم‌کارت دوم در پی ۱۰ لایت مشترک است. طراحی و کیفیت ساخت گوشی در حد یک میان‌رده باقی می‌ماند؛ به‌طوری که نمی‌توان آن را ضعیف یا عالی توصیف کرد.

نمایشگر

خوشبختانه هواوی از پنل‌های IPS LCD خوبی در محصولاتش استفاده می‌کند و پی ۱۰ لایت نیز از این مسئله مستثنا نیست. نمایشگر تمام اچ‌دی پی ۱۰ لایت تقریبا ۷۰.۷ درصد از قسمت جلویی گوشی را به اختصاص می‌دهد و تراکم ۴۲۴ پیکسل در هر اینچ به‌ ارمغان می‌آورد؛ برادران پرچم‌دار پی ۱۰ لایت نیز تقریبا چنین نسبت نمایشگر به بدنه‌ای دارند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، نوار سیاه‌رنگ دور نمایشگر در این گوشی نیز وجود دارد.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

کنتراست نمایشگر ۵.۲ اینچی پی ۱۰ لایت بسیار مناسب است و می‌توان آن را با پی ۱۰ مقایسه کرد. به لطف استفاده از پنل IPS LCD، تصاویر به‌خوبی از زوایای مختلف قابل رؤیت و رنگ‌های تصاویر زنده و نزدیک به رنگ‌های طبیعی هستند؛ با این حال رنگ‌های روشن به خصوص سفید کمی به آبی گرایش دارند. کاربر با مراجعه به بخش تظیمات نمایشگر و تغییر Colour temperature می‌تواند میزان گرمی و سردی رنگ‌های نمایش‌ داده‌شده را تغییر دهد.

گستره‌ی روشنایی نمایشگر مناسب و خوانایی تصاویر آن در زیر نور خورشید و فضای باز قابل قبول است. هواوی قابلیتی تحت عنوان «increase readability under sunlight» نیز برای بهبود نمایش تصاویر زیر نور خورشید در این گوشی قرار داده است. در کل باید گفت نمایشگر یکی از نقاط قوت پی ۱۰ لایت به شمار می‌رود و نمی‌توان با توجه میان‌رده بودن گوشی از این بخش ایرادی گرفت.

حسگر اثر انگشت

حسگر اثر انگشت بر خلاف پی ۱۰ در پشت دستگاه قرار دارد. این سنسور همیشه فعال است و برای استفاده از آن، فقط باید انگشت خود را روی سنسور بگذارید. خوشبختانه حسگر پی ۱۰ لایت بسیار سریع و دقیق عمل می‌کند؛ به‌طوری که در استفاده‌ی عادی کوچک‌ترین مشکلی در شناسایی اثر انگشت وجود نخواهد داشت. عملکرد این حسگر به قدری سریع است که متوجه هیچ‌گونه تأخیری در تشخیص اثر انگشت نخواهید شد. قابلیت‌های این حسگر تنها به باز کردن قفل گوشی خلاصه نمی‌شود و هواوی چند ژست‌ حرکتی کاربردی برای این حسگر تدارک دیده است.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

فرآیند شناساندن اثر انگشت بسیار ساده و سریع انجام می‌شود. به مانند نسل قبل با سوایپ کردن به سمت پایین روی حسگر، نوار اعلان‌ها ظاهر می‌شود و با دوبار لمس آن، نوار بسته خواهد شد. با سوایپ کردن به طرفین در گالری می‌توان تصاویر را مرور کرد. از این حسگر برای گرفتن عکس یا فیلم‌برداری نیز می‌توان استفاده کرد. برای استفاده از این قابلیت‌ها نیاز به استفاده از انگشت معرفی‌شده به گوشی نیست و این قابلیت‌ها برای راحتی کاربر، با تمام انگشت‌های وی سازگار هستند.

یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های مرتبط با حسگر اثر انگشت، قابلیت App Lock در اپلیکیشن از پیش‌نصب‌شده‌ی Phone Manager است؛ به کمک این قابلیت می‌توان به‌راحتی اپ‌‌های دلخواه را رمزگذاری کرد. برای این کار می‌توان از حسگر اثر انگشت نیز استفاده کرد که به مراتب ساده‌تر از وارد کردن رمز‌های عددی است. همچنین به مانند نسل پیشین می‌توان از حسگر برای دسترسی به فولدر رمزگذاری شده‌ی Safe در اپ Files استفاده کرد.

نرم‌افزار

همان‌طور که انتظار می‌رفت، هواوی در پی ۱۰ لایت از اندروید ۷.۰ نوقا و نسخه‌ی ۵.۱ رابط کاربری EMUI استفاده کرده است. این رابط کاربری مشابه برادر پرچم‌دار این گوشی، یعنی پی ۱۰ است. نسخه‌ی جدید EMUI خوشبختانه ساده‌تر از گذشته شده و امکانات اضافه در آن حذف شده است. هواوی در نسخه‌‌ی جدید رابط کاربری خود به خواسته‌ی کاربران توجه کرده و App Drawer را نیز به EMUI آورده است. خوشبختانه نسخه‌ی جدید این رابط کاربری دستخوش تغییرات خوبی شده است؛ به طوری دیگر خبری از سردرگمی‌های نسخه‌های قبل و امکانات اضافه در آن نیست. تغییرات نسخه‌ی ۵.۱ به‌خوبی نشان می‌دهد که این شرکت چینی به بازخوردهای کاربران در بازطراحی رابط کاربری خود توجه داشته است.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

با پایین کشیدن نوار اعلان‌ها شاهد سیاه شدن قسمت پایینی آن هستیم؛ به‌طوری که تنها نوتیفیکیشن‌ها قابل مشاهده خواهند بود. بخش نوتیفیکیشن‌ها حالا شبیه‌تر به اندروید ۷ و زیباتر از گذشته شده است. تعداد آیکون‌های نمایش داده‌شده در یک ردیف نسبت به نسخه‌ی پیشین رابط کاربری EMUI افزایش یافته است و آیکون‌ها نیز ابعاد کوچک‌تری پیاد کرده‌اند.

با یک‌بار پایین کشیدن نوار نوتیفیکیشن‌ها، ۵ میان‌بر تنظیمات در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت؛ با این حال هواوی تصمیم گرفته است نوار تنظیم نور نمایشگر را نیز در این بخش قرار دهد. با کشیدن دوباره‌ی نوار نوتیفیکیشن‌ها، میان‌بر‌های دیگر در دسترس خواهند بود. در بخش تنظیمات می‌توان کنترل دقیق‌تری روی نوتیفیکیشن‌ها و نوار وضعیت داشت؛ برای مثال می‌توان به نحوه‌ی نمایش نوتیفیکیشن‌ها و فعال کردن نمایشگر سرعت اینترنت اشاره کرد.

در نسخه‌ی جدید EMUI دسترسی به قابلیت‌ها با کمترین میزان لمس نمایشگر امکان‌پذیر است؛ سهولت استفاده از یک قابلیت در رابط کاربری به بهبود تجربه‌ی کاربری کمک خواهد کرد. هواوی مدعی است که ۵۰ درصد از امکانات این رابط کاربری تنها با دو بار لمس در اختیار کاربر خواهند بود و تکمیل ۹۰ درصد از قابلیت‌ها تنها نیاز به ۳ لمس دارد.

رابط کاربری هواوی پی 10 لایت

در بین اپلیکیشن‌هایی که در گوشی‌های هواوی شاهد آن هستیم، مهم‌ترین و کاربردی‌ترین آن‌ها اپلیکیشن Phone Manager است. با ورود به این اپ، گوشی شما برای بهینه‌سازی‌های عملکردی،‌ وجود ویروس و مصرف باتری برنامه‌ها را بررسی می‌کند. با استفاده از قابلیت بلک‌لیست در فون منیجر می‌توان تماس‌ها و پیام‌ها را مسدود کرد؛ علاوه بر امکان بلاک کردن شماره‌ها، کاربر قادر است کلیدواژه‌های دلخواه خود را برای مسدود کردن پیام انتخاب کند. آنتی‌ویروس تعبیه‌شده در این اپ توسط Avast توسعه داده شده است. فون منیجر لیست طبقه‌بندی‌ شده‌ای از دسترسی‌ اپ‌ها نیز در اختیار کاربر می‌گذارد. همان‌طور که در بخش مربوط به حسگر اثر انگشت گفته شد، هواوی قابلیت اپ لاک برای محدود کردن دسترسی دیگران به اپ‌ها را نیز در فون منیجر قرار داده است.

هواوی در نسخه‌ی جدید رابط کاربری EMUI، استفاده از صفحه‌کلید سفارشی خود را کنار گذاشته است. هواوی در این نسخه از صفحه‌کلیدهای Gboard گوگل و Swiftkey استفاده کرده است. بخش لاک اسکرین گوشی همانند گذشته قابلیت دسترسی سریع به میان‌برهایی مانند ضبط صدا و ماشین حساب دارد؛ برای این کار کافی است پایین صفحه‌ی لاک اسکرین را به سمت بالا سوایپ کنید.

رابط کاربری هواوی پی 10 لایت

هواوی Knuckle gesture را نیز به پی ۱۰ لایت آورده است؛ پیش از این گوشی‌های سری لایت فاقد این قابلیت بودند. این قابلیت به کاربر اجازه می‌دهد با مفصل انگشتان خود فرامین مختلف را اجرا کند. دوبار ضربه با مفصل انگشت از صفحه‌ اسکرین‌شات می‌گیرد و با انجام همین کار با دو انگشت از نمایشگر ویدیو تهیه می‌شود.

عموما قابلیت اسپلیت اسکرین در اندروید را باید در قسمت‌ اپ‌های اخیر اندروید فعال کرد؛ اما در پی ۱۰ لایت برای فعال کردن آن، به لطف قابلیت Knuckle gesture کافی است مفصل انگشت خود را از یک سمت به سمت دیگر بکشید. همچنین می‌توان با نگاه داشتن مفصل و کشیدن آن به شکل حروف انگلیسی، اپلیکیشن خاصی مثل دوربین را فعال کرد. نکته‌ی جالب در مورد این قابلیت، فعال بودن آن در تمام بخش‌های رابط کاربری و حتی اپ‌ها است.

قابلیت جالب دیگری که هواوی به نسخه‌ی پنجم رابط کاربری خود آورده، App Twin است؛ کاربر به کمک این ویژگی می‌تواند در اپ‌هایی مانند فیس‌بوک و تلگرام، هم‌زمان از دو حساب کاربری استفاده کند. این قابلیت در حال حاضر روی لانچرهای دیگر کار نمی‌کند.

اسپیکر

هواوی اسپیکر تک کاناله‌ی پی ۱۰ لایت را در بخش پایینی گوشی و در سمت راست درگاه میکرو یو‌اس‌بی قرار داده است. کیفیت و شفافیت صدای خروجی از این اسپیکرها بسیار خوب است؛ با این حال شاید بلندی صدای این اسپیکرها برای کسانی که به دنبال حجم صدای بالا هستند، کمی ناامیدکننده باشد. شفافیت در سطوح مختلف حجم صدا حفظ شده است و از این حیث، با یکی از اسپیکرهای خوب در گوشی‌های میان‌رده طرف هستیم. شفافیت صدا و واضح بودن آن فقط به اسپیکر ختم نمی‌‌شود و تجربه‌ی موسیقی با هدفون‌ موجود در جعبه‌ی پی ۱۰ لایت هم نتیجه‌ی یکسانی دارد.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

حجم صدای خروجی در حالت استفاده از هدفون شاید زیاد نباشد؛ اما قابل ‌قبول است. اگر انتظارات خود از اسپیکر و خروجی صدای این گوشی را در حد یک میان‌رده کاهش دهید، پی ۱۰ لایت یکی از بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها از نظر تجربه‌ی صوتی خواهد بود.

دوربین

هواوی ترجیح داده است در پی ۱۰ لایت از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با لنزی با f/2.2 استفاده کند. نسل پیشین این گوشی از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با لنزی با f/2.0 استفاده می‌کرد. پیسکل‌های ۱.۲۵ میکرونی این گوشی نیز در مقایسه با پی ۹ لایت بزرگ‌تر شده‌اند. دوربین سلفی گوشی همانند پی ۹ لایت هشت مگاپیکسلی است و لنز f/2.0 آن نیز مشابه نسل قبل است. خبری از فلش دوگانه در پی ۱۰ لایت نیست و هواوی به استفاده از یک فلش LED‌ اکتفا کرده است.

کیفیت تصاویر گرفته‌شده با P10 لایت در شرایط نوری مناسب بسیار خوب است و قطعا یک از بهترین‌ها در رده‌ی قیمتی خود محسوب می‌شود. جزئیات عکس‌های گرفته‌شده در طول روز مناسب است. نویز تصاویر در این حالت کم و دقت رنگ‌های ثبت‌شده مناسب است. دوربین پشتی پی ۱۰ لایت به خصوص در شرایط نوری مناسب، تصاویر خوبی ثبت می‌کند؛ اما داستان در مورد عکس‌برداری در شب و نور کم متفاوت است. علاوه بر مشاهده‌ی نویز در تصاویر گرفته‌شده در نور کم، رنگ‌ها در این حالت مرده به نظر می‌رسند. برای گرفتن عکس در این شرایط بهتر است از حالت Pro photo استفاده شود؛ در این بخش می‌توان ایزو، سرعت شاتر و مواردی از این دست را به‌صورت دستی تنظیم کرد. در این بخش حالات فوکوس مختلفی از جمله دستی و اتوماتیک مناسب برای سوژه‌های متحرک و ثابت در دسترس است.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

پی ۱۰ لایت به مانند نسل قبل ویدیو‌هایی با رزولوشن فول اچ‌دی ثبت می‌کند و همچنان خبری از فیلم‌برداری ۶۰ فریم‌ بر ثانیه‌ی تمام اچ‌دی در سری لایت نیست. ویدیو‌های ثبت‌شده با وجود نویز کم، چندان شارپ نیستند. هواوی برای کنترل بیشتر کاربر روی فیلم‌برداری، بخش Pro Video را در رابط کاربری دوربین قرار داده است. این بخش برای تنظیم دستی مواردی مثل حالات فوکوس و اکسپوژر در نظر گرفته شده است.

رابط کاربری دوربین شبیه به چیزی است که پیش از این در پی ۱۰ دیده بودیم. با سوایپ کردن به سمت راست شاهد منوی حالات مختلف عکاسی هستیم؛ مواردی مثل عکس‌برداری HDR، عکاسی از اسناد، فیلم‌برداری اسلوموشن، حالت‌های پرو فوتو و پرو ویدئو در این بخش از رابط کاربری در دسترس هستند. سوایپ کردن به سمت چپ نیز تنظیمات کلی دوربین مانند رزولوشن را در اختیار کاربر می‌گذارد.

بازده و عملکرد

هواوی همانند گذشته از سیستم-روی-یک-چیپ سری Kirin در پی ۱۰ لایت استفاده کرده است. این تراشه‌ها توسط یکی از زیرمجموعه‌های کمپانی هواوی به‌ نام HiSilicon ساخته می‌شوند. قلب تپنده‌ی پی ۱۰ لایت‌، Kirin 658 نام دارد؛ تراشه‌ی ۱۶ نانومتری و میان‌رده‌‌ای که نمونه‌ای بهبودیافته نسبت به نسل پیشین خود، یعنی کرین ۶۵۵ محسوب می‌شود.

کرین ۶۵۸ از هشت هسته‌ی پردازشی Cortex A53 بهره می‌برد که از بین آن‌ها، چهار هسته با فرکانس کاری ۲.۳۶ گیگاهرتز، مسئولیت انجام پردازش‌های سنگین را برعهده دارد؛ در حالی که چهار هسته‌ی دیگر برای پایین نگه‌‌داشتن میزان مصرف باتری تراشه، روی فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز تنظیم شده‌اند و در پردازش‌های سبک از آن‌ها استفاده می‌شود.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

هواوی برای تراشه‌‌ی پی ۱۰ لایت واحد پردازش گرافیکی (GPU) دو هسته‌ای 830Mali-T را در نظر گرفته است. این GPU با فرکانس کاری ۹۰۰ مگاهرتز و توان پردازشی ۴۰.۸ گیگافلاپس، می‌تواند به‌خوبی از عهده‌ی پردازش‌های گرافیکی نیمه‌سنگین برآید.

تراشه‌ی کرین ۶۵۸ از کنترلر حافظه‌ی ۶۴ بیتی LPDDR3 و مودم ال‌تی‌ایی Cat. 6 نیز بهره می‌برد که به‌صورت مجتمع در کنار هسته‌های پردازشی A53 و واحد پردازش گرافیکی Mali-T830 قرار گرفته‌اند. هواوی پی ۱۰ لایت را در دو نسخه‌ با حافظه‌ی رم ۳ و ۴ گیگابایت روانه‌ی بازار کرده؛ اما نمونه‌‌ای که در اختیار زومیت قرار دارد، نمونه‌ی ۴ گیگابایتی این گوشی است.

در ادامه نتایج بنچمارک‌های مختلفی را که روی گوشی Huawei P10 Lite اجرا کرده‌ایم، با شما به اشتراک می‌گذاریم:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark 
IceStorm
Unlimited

PCMark Work2.0
/Overall
Web Browsing

Geekbench 4
/Single
 Multi

GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreenn

GFXBench
/Car Chase
Offscreen

GFXBench
/T-Rex
OffScreen

Vellamo
/Browser
Metal

CFBench
v1.3

Huawei P10 Lite

58457 10171

4517
4634

894
3304

5.0FPS
4.6FPS

3.0FPS
2.8FPS

18FPS
17FPS

3012
1605

51623

Sony Xperia XA1

59,448 8,236

-

819

3,739

15 FPS

6.2 FPS

7.5 FPS

3.7 FPS

32 FPS

22 FPS

3,706

1,382

61,644

Nokia 6

44833 9444

3671

4026

647

2791

2.5 FPS

2.5 FPS

4.5 FPS

4.6 FPS

15 FPS

16 FPS

1218

1182

36928

Honor 6X

56691 11619

4323

4792

787

3198

4.6 FPS

4.8 FPS

3.0 FPS

2.8 FPS

19 FPS

19FPS

2671

1511

64693

Galaxy A8 2016

85890 17658

4456

4578

1419

4152

6.0 FPS

11.4 FPS

6.3 FPS

6.3 FPS

33 FPS

39 FPS

3926

1546

74689

Galaxy A7 2017

60506 13070

3969

4225

765

3939

9.0 FPS

9.0 FPS

5.2 FPS

5.2 FPS

 

33 FPS

34 FPS

3290

1292

59,689

Galaxy A5 2017

59949 13406

3783

766

3947

4.9

9.0

5.2

5.2

27

34

3310

1266

58,284

Redmi 4 Prime

63458 15,687

4,246

4,189

835

3,125

3.6FPS

6.1FPS

2.3FPS

2.4FPS

8.9FPS

16.3FPS

4352

3425

66,349

Galaxy J7 Prime

40,153 5,047

3,124

3,038

654

2,319

2.3FPS

4.9FPS

1.8FPS

1.8FPS

7.2FPS

12FPS

2,578

1,145

31,379

Galaxy J5 Prime

33,353 4,821 3,267

 

590

1,662

1.7FPS

3.8FPS

NOT

Supported

6.7FPS

11FPS

2,472

1,089

25,394
Huawei Honor 8 88,739 17,939          

4916

2952

75250
Huawei Nova Plus 62508 14024          

3206

1434

93404
Xperia XA Ultra 49096 11124          

3324

1179

59163
Huawei P9 Lite 53041 11808          

3368

1436

62710
Galaxy C5 48102 11345          

3258

1269

28969
Neffos C5 Max 36595 6772          

2642

1068

43324
Moto G4 Plus 47286 11589          

3325

1265

29689
Galaxy A9 2016 63589 17235          

3045

1758

42589

عملکرد گوشی میان‌رده‌ی پی ۱۰ لایت را می‌توان نزدیک به گوشی‌های پرچم‌دار دو یا سه سال گذشته دانست. پی ۱۰ لایت در بسیاری از مواقع عملکرد نرم و روانی از خود به نمایش می‌گذارد. این گوشی به‌خوبی از عهده‌ی استفاده‌های نیمه‌سنگین برمی‌آید. بازی‌های سبکی همچون Sky Force Reloaded به‌خوبی روی پی ۱۰ لایت اجرا می‌شوند؛ اما اجرای عناوین سنگین و گرافیکی نظیر Implosion گاهی اوقات با افت فریم همراه است. شاید از نظر عملکرد با بهترین میان‌رده‌ی بازار طرف نباشیم؛ ولی این گوشی شما را در اکثر کارها ناامید نخواهد کرد.

 باتری

یکی از مواردی که در پی ۱۰ لایت نسبت به نسل گذشته‌ی این گوشی تغییری نکرده، ظرفیت باتری آن است؛ وظیفه‌ی تأمین انرژی در میان‌رده‌ی جدید هواوی، بر عهده‌ی یک باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت قرار دارد. به‌ نظر می‌رسد چنین ظرفیتی برای گوشی هوشمندی با نمایشگر ۵.۲ اینچی فول اچ‌دی، انتخابی مناسب باشد.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

اما شارژدهی باتری پی ۱۰ لایت در عمل چگونه است؟ برای یافتن پاسخ مناسب این سؤال، طبق روال همیشگی بررسی‌های زومیت، ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی روی پی ۱۰ لایت پخش کردیم که روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود و گوشی در حالت Airplane Mode قرار داشت، فرایند پخش ویدیو را تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر درصد ادامه دادیم. در این تست، باتری P10 Lite توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۸ ساعت و ۳۰ دقیقه دوام آورد که برای محصولی با نمایشگر فول اچ‌دی، عملکرد متوسطی محسوب می‌شود.

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mAh)
ویدیو
(h)
وب‌گردی
(h)

GFXBench
Manhattan3.1
Battery LifeTime

GFXBench
Manhattan3.1
LongTime Peformance
PC Mark
(h)
Huawei P10 Lite 1080p/"5.2 3000 8:30 10:27 293.3min 281.0Frame  
Sony Xperia XA1 720p/"5.0 2300 10 9:50 298.4min 916.8Frame -
Nokia 6 1080p/"5.5 3000 12 11:20     9:15
Huawei Honor 6X 1080p/ "5.5 3340 11:06 10:30     10:19
(Samsung Galaxy A8 (2016 1080p/ "5.7 3300 12:10 12:30      
(Samsung Galaxy A7 (2017 1080p/ "5.7 3600 19:10 16:36     12:52
(Samsung Galaxy A5 (2017 1080p/ "5.2 3000 12:40 14:20     6:55
Xioami Redmi 4 Prime 5.0' /1080p 4,100 10:10 16:15     8:34
Samsung Galaxy J7 Prime 5.5" / 1080p 3,300 14:10       9:07
Samsung Galaxy J5 Prime 720p / "5.0 2,400 16:30 -     9:14
Huawei Mate 9 5.9" / 1080p 4,000 14:15 12:50     9:22
Huawei Honor 8 5.2" / 1080p 3,000 9:00 10:40      
Huawei Nova Plus 5.5" / 1080p 3,340 11:00 10:50      
Motorola Moto Z 5.5" / QHD 2,600 8:50 6:50      
Xiaomi Mi 5s 5.15" / 1080p 3,200 13:00 12:10      
Apple iPhone 7 4.7" / 750p 1,960 9:20 10:00      
Sony Xperia XZ 5.2" / 1080p 2,900 9:00 9:20      
Apple iPhone 7 Plus 5.5" / 1080p 2,900 14:20 12:00      
Sony Xperia XA Ultra 6.0" / 1080p 2,700 8:50 8:00      
Huawei P9 Lite 5.2" / 1080p 3,000 11:06 11:30      
Samsung Galaxy C5 5.2" / 1080p 2,600 8:20 9:00      

به‌طور کلی عملکرد باتری پی ۱۰ لایت متوسط ارزیابی می‌شود؛ این گوشی در استفاده‌‌های روزمره نظیر وب‌گردی، تماشای ویدیو، استفاده از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و اجرای بازی‌های سبک، در مجموع می‌تواند تا یک روز دوام آورد. براساس تستی که در زومیت انجام دادیم؛ باتری پی ۱۰ لایت، ظرف مدت ۲ ساعت به‌طور کامل شارژ می‌شود. 

جمع‌بندی

هواوی گوشی پی ۱۰ لایت را برای بازار میان‌رده‌ها و با کیفیتی بسیار مناسب عرضه کرده است. ممکن است پی ۱۰ لایت ظرافت‌های ساخت برادر پرچم‌دارش را نداشته باشد؛ ولی در میدان رقابتی که برای آن ساخته شده، یک گزینه‌ی قابل احترام است. هواوی برخلاف نسل قبل از شیشه برای پشت دستگاه استفاده کرده است. به لطف استفاده از نسخه‌ی پنجم رابط کاربری EMUI، شاهد اضافه شدن لیست اپلیکیشن‌ها یا App Drawer به پی ۱۰ لایت هستیم.

هواوی پی 10 لایت / huawei p10 lite

پی ۱۰ لایت عملکردی شبیه به پرچم‌داران دو یا سه سال پیش دارد و تجربه‌ی روانی از اندروید ارائه می‌کند. عکاسی گوشی در شرایط مناسب نوری یکی از بهترین‌های بازار میان‌رده‌ها است؛ با این حال هنوز کمبودهایی در بخش عکاسی در نور کم مشاهده می‌شود. نمایشگر تمام اچ‌دی و IPS گوشی یکی از نمونه‌های خوب بازار به شمار می‌رود و تصاویری زنده ارائه می‌دهد. شفافیت و دقت صدای ارائه‌شده توسط پی ۱۰ لایت یکی از بهترین‌ها در بازار میان‌رده‌ها محسوب می‌شود؛ حجم صدای گوشی چندان زیاد نیست ولی پاسخگوی استفاده‌ی عادی کاربران خواهد بود. 

نکات مثبت

  • طراحی زیبا و کیفیت ساخت عالی
  •  دوربین باکیفیت
  • عملکرد مناسب و روان

نکات منفی

  • ضد خش نبودن شیشه‌ی نمایشگر
  • عملکرد ضعیف دوربین در بخش فیلم‌برداری




تاريخ : جمعه 19 خرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |